500.000 Euro schadevergoeding voor gezondheidsschade geluidsoverlast motorfietsen

De bewoners van de Krimpenerwaard zijn de geluidsoverlast van motorfietsen zat en eisen 500.000 Euro schadevergoeding voor de geleden gezondheidsschade.

Wethouder gaat niet of nauwelijks in op de gemelde problematiek.

In de afgelopen 10 jaar heeft het bestuur van de bewonersgroep diverse malen overleg gehad met wethouders, burgemeesters en politie met het verzoek om maatregelen. De gemeente erkent de problematiek en belooft maatregelen te nemen.

Dat resulteert in herhaling van zetten, pappen en nathouden. De maatregelen bestaan uit het (nogmaals) plaatsen van borden en controle door de politie.

Dit klinkt leuk, maar het haalt niets uit, zo is in voorgaande jaren gebleken en ook in andere gemeenten werkt dit niet.

De politie kan namelijk niets doen tegen grote groepen motorrijders, die wettelijk meer dan 90 decibel mogen produceren. Die rijden lachend verder.

De gemeente weigert over te gaan tot echte maatregelen, zoals het afsluiten van wegen en dorpen voor lawaaiige motoren, en ondertussen worden de bewoners letterlijk ziek van de geluidsoverlast.

Schadevergoeding voor de geleden gezondheidsschade

De actiegroep is inmiddels ruim 10 jaar in gesprek met de Gemeente over de aanpak van geluidoverlast door motorfietsen, tot op heden zonder enig noemenswaardig resultaat.

Ze zullen overgaan tot het claimen van een schadevergoeding waarbij rekening wordt gehouden met deze lange periode. Uitgaande van € 100 per jaar per burger, komt dat neer op € 1.000 per klagende burger over de afgelopen 10 jaar.

De inschatting is dat het niet veel moeite zal kosten om circa 500 burgers te vinden die overlast ervaren en een schadeclaim gaan indienen.

Daarmee riskeert de Gemeente Krimpenerwaard een claim ten bedrage van circa € 500.000. Dat bedrag zal uiteraard hoger uitkomen voor elk jaar dat de gemeente geen effectieve aanpak van de geluidoverlast door motorfietsen in de praktijk brengt.

De bewonersgroep zal na de vakantieperiode een inventarisatie starten van het aantal burgers, die een vergoeding voor de geleden gezondheidsschade kunnen claimen. Ze verwachten dat deze inventarisatie ongeveer drie maanden in beslag zal nemen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *