Spandoekenactie 70dB(A) is de MAX

Spandoeken actie tegen geluidoverlast motorvoertuigen

Tijdens de Hemelvaartsdag zijn z0’n 200 spandoeken in 15 gemeentes opgehangen, om de aandacht te vestigen op de geluidoverlast in Nederland. De tekst “70dB(A) is de Max”, verwijst naar de NEFOM doelstelling voor een geluidsnorm van maximaal 70 dB(A) voor alle motorvoertuigen. Ongeveer gelijk aan de Euro-6 norm voor personen auto’s.

De geluidsnormen voor personenauto’s zijn momenteel 73 dB(A) volgens de Euro-5 norm. Deze geluidsnorm voor personenauto’s zal verlaagd worden naar 68 dB(A) volgens Euro-6.

Hier vindt u een collage van foto’s uit verschillende plaatsen in Nederland tijdens de Hemelvaartsdag.

Spandoeken als protest tegen overlast door motorgeluid Vlist: ‘Er moet iets gebeuren’ Met achttien spandoeken vragen omwonenden en leden van de Actiegroep Geluidoverlast Motorfietsen in de Krimpenerwaard vandaag aandacht voor de geluidsoverlast door motorrijders langs de Vlist. ,,Een signaal aan de gemeente dat er iets moet gebeuren’’, aldus Tony Hardenberg van de actiegroep. Zie ook.

Leidenaren protesteren met spandoek: ‘Stop motorlawaai’ Met het ophangen van een spandoek langs de Voorschoterweg protesteerden buurtbewoners op Hemelvaartsdag tegen geluidsoverlast door motorfietsen. Het Leidse Burgerinitiatief ‘Stop Motorlawaai’ deed mee aan de Landelijke Spandoekenactie van de Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen (NEFOM). Om een te grote toeloop van zowel voor- als tegenstanders te voorkomen werd het protest vooraf niet bekend gemaakt. Zie ook.

Noordwaardbewoners doen mee aan landelijke actie tegen overlast van motoren WERKENDAM • Bewoners van de Noordwaard doen zowel het weekend van hemelvaart als het pinksterweekend mee aan de landelijke actie van de Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen (NEFOM) tegen overlast van motoren.

Leidse strijder tegen verkeerslawaai verzilvert landelijk pr-succesje Het moment was uiterst strategisch gekozen. Een halfuurtje nadat tv-programma EenVandaag zaterdagavond aandacht schonk aan het groeiende probleem van verkeerslawaai, hing Leidenaar Ap Zwinkels een bijbehorend spandoek op langs de Voorschoterweg. ,,Want bij de gemeente Leiden stuit het onderwerp nog steeds op onwil en onbegrip.’’

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Spandoekenactie 70dB(A) is de MAX

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *