Duitsland: Federal Association against Motorcycle Noise opgericht

Onnodig luid: Weerstandsvormen tegen uitgeputte geluidsnormen voor motorfietsen

(gastartikel van Bärbel Lehmann, Federale Vereniging tegen Motorlawaai)

Motorlawaai is een probleem van de binnensteden en de lokale recreatiegebieden. Al 20 jaar bestormen bewonersinitiatieven tegen een aantal immense overlast op de hotspots van dit geluidsfenomeen – zonder grote politieke of juridische veranderingen in de beginsituatie. Het is duidelijk dat motorfietsen 77 dB(A) luid op het kentekenpapier staan – maar 120 dB komt vaak langs de kant van de weg aan. En de laatste jaren zijn motorfietsen op papier alleen maar stiller geworden – niet op de weg.

De Duitse eisen komen sterk overeen met die in Nederland:

  1. de invoering van een verplichte bovengrenswaarde voor het geluidsniveau van 80 dB(A) voor motorfietsen in alle bedrijfstoestanden.
  2. de afschaffing van grandfathering voor reeds geregistreerde motorfietsen indien zij qua geluid zijn gewijzigd ten opzichte van het oorspronkelijk goedgekeurde type of zijn uitgerust met technologie die de grenswaarden van de goedkeuring omzeilt, zoals uitlaatkleppen.
  3. een algemeen verbod op de technische versterking van motorgeluid en geluidsontwerp, waardoor geluid bijzonder karakteristiek en dus vervelend wordt.
  4. de goedkeuring van eenvoudige controlemogelijkheden voor de autoriteiten door middel van mobiele en stationaire meetmethoden op de route met als doel technische manipulaties van het voertuig en vervelende rijstijl te volgen.
  5. een afschrikwekkende verhoging van boetes voor vermijdbare geluidsoverlast veroorzaakt door de rijstijl – d.w.z. onnodig gehuil van de motor, onnodig toeren van versnellingen maar ook onnodig heen en weer rijden buiten en in de stad.
  6. het verhelpen van de anonimisering van motorrijders door helm en klein achterkenteken door verantwoordelijkheid te nemen voor niet-toewijsbare overtredingen.
  7. de mogelijkheid om stille zones met verkeersbeperkingen in te stellen bij geluidshotspots, bijvoorbeeld tijdelijke afsluitingen voor bijzonder luidruchtige voertuigen (analoog aan het Tiroolse model).
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Duitsland: Federal Association against Motorcycle Noise opgericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *