Herrie, door hoofdredacteur van het motorblad Promotor

Herrie-door-Jan-Kruithof-hoofdredacteur-van-het-motorblad-Promotor

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

6 reacties op Herrie, door hoofdredacteur van het motorblad Promotor

 1. Wierda schreef:

  Bij ons in Leiderdorp worden wij ook geplaagd met het oorverdovende geluid van een motorrijder of rijders die na de verkeerslichten bij de kruising van de
  Persant Snoepweg – Engelendaal, het gas volop open draaien en dan met zeer hogesnelheid en veel lawaai het Engelendaal opscheuren. Dit gebeurd een paar keer per week.
  Wij zijn geen anti motorrijders, maar dit geluid spant de kroon en…. geen polite te zien.

 2. Henk schreef:

  Een mooi genuanceerd stuk wat de burger en de motorrijder moed geeft. Het kan beide waar zijn: lekker motorrijder én wonen in een fijne en rustige omgeving. Als motorrijders zorgen dat ze onder de 70db blijven en hier komt goede wetgeving voor hoeven ook al die wegen niet afgesloten te worden.

  Bedenk je wat het voor Nederland zou betekenen: complete woongebieden worden weer prettig om te verblijven, gigantische gezondheidswinst, rust voor de dieren etc. etc!

 3. Fred schreef:

  Ik snap niet dat motoren die zoveel lawaai maken verkocht mogen worden. Met 1 wietplantje in je tuin heb je al een probleem, maar aan dit oorverdovende lawaai wordt niks gedaan.

 4. René schreef:

  Ik hou van het stevige geluid van een dikke Harley of een stevige jank Jappanner.
  Maar, ik besef ook dat niet iedereen daarvan houdt.
  Vroeger, toen de Randstedeling nog in de Randstad woonde, kon je op de dijk nog wel eens los gaan. De meeste bieren genoten van het geluid, gewend aan motorgeluid door hun eigen machines.
  Nu kan dat niet meer. De Randstedeling is daar gaan wonen voor de rust en verzet zich tegen alles wat dat verstoord, ongeacht dat die routes al decennia door motoren bereden worden.
  Ook is het drukker geworden met wandelaars, fietsers en auto’s.
  Ik snap het verzet, maar vind hem vaak eenzijdig en onjuist.
  Cijfers worden bewust verkeerd vermeld en iedereen is het wel eens dat het gebrek aan handhaving de excessen in stand houden.
  Want, omdat 10 tot 20 procent zich misdraagt,xworden alle motorrijders geweerd. Dat lijkt erg veel op discriminatie.

  Mijn motor produceert minder decibellen dan een auto mag (85 vs 95). Je snapt dat ik er dan aardig de pest in heb als ik weer eens bij zo’n inrijverbod aankom.

  Er zijn nu teveel voor en tegenstanders met de hakken in het zand. Respecteer elkaar en probeer een compromis te vinden. Meer handhaving is de oplossing voor de eerste 10 jaar. Daar kunnen de meeste voor en tegenstanders elkaar wel vinden, denk ik zo

 5. Erik Wannee schreef:

  Het is niet zo dat ALLE motorrijders zouden moeten worden geweerd omdat een klein percentage zich misdraagt. We moeten juist met ons allen – ook, en misschien juist – de fatsoenlijke motorrijders, proberen ervoor te zorgen dat die paar asociale lawaaimakers afgeserveerd worden. Mijn verzoek aan alle fatsoenlijke motorgenieters: weiger nog langer mee te rijden met dergelijke lawaai-dingen, en groet ze niet meer bij het passeren. Laat hen duidelijk weten dat ze het op deze manier voor de echte fatsoenlijke motorrijders verpesten.
  Als we herrierijders net zo behandelen als nu gebeurt met rokers, dan gaat de lol er wel vanaf, en zullen ze uiteindelijk vast wel een geluiddemper monteren.

  • Henk schreef:

   Hoe is dat ook alweer gegaan met die rokers? Zijn die gestopt vanwege de spotjes? Wisten ze niet dat roken schadelijk was voor hen en hun omgeving? Hielp het dat iemand zei dat het ongezond was? De rokers die ik kende zijn doorgegaan tot ze er aan gestorven zijn en ze waren zich er bewust van. Een levensstijl uit eigen wil veranderen dat doen mensen niet zo snel.

   Nee roken werd verboden op het werk, in de trein, in de auto met kinderen, op schoolpleinen en toen mocht het ook niet meer in kroegen, rookhokken en straks zelfs niet meer op het perron. Roken gaat volledig uit het zicht verdwijnen er groeit nu (hopelijk) een generatie op die niet eens weet wat roken is en dus ook niet op het idee komt om te gaan roken.

   Zo zal het ook moeten met motorlawaai: regels die afdwingen dat je geen lawaai meer mag maken. Niet meer in stiltegebieden, natuurgebieden, wijken en in algemene zin een maximaal aantal db. Net zo lang tot het lawaai net als het roken definitief is uitgestorven en een volgende generatie kiest voor elektrische fietsen, scooter en motoren. Ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *