Motorterreur weer begonnen

In de afgelopen weken is de geluidsterreur van motorfietsen weer begonnen in heel Nederland. Ondanks controles van de politie en charme offensief van de MAG en KNMV is het toch weer raak.

Hieronder een korte impressie van de nieuwsberichten van de afgelopen weken:

Seizoen nog maar net begonnen en ruzie om motorherrie escaleert: klagende buurtbewoners bedreigd Opnieuw is er motorherrie op de Lekdijk bij Amerongen. Omwonenden worden horendol van het geluid van de machines, terwijl motorrijders het maar gezeur vinden. Nu er voorlopig geen afsluiting komt, verhardt de strijd zich. Zo hard dat zelfs buurtbewoners worden bedreigd.

Actiegroep tegen motorlawaai in Deventer krijgt politieke steun: ‘Je hoort overal het gevroem’ ‘Dit is de max!’ ‘Ik wil gewoon kunnen slapen!’ Of: ‘Ik wil gewoon kunnen werken!’ Boodschappen die staan op spandoeken op de Wilhelminabrug en langs de Welle. Deventenaren willen dat er snel iets wordt gedaan aan de ‘herrie’ van motoren. Een flinke groep raadsleden begrijpt die zorgen. ,,Als je niet oppast, ervaar je de geluidsoverlast als iets vanzelfsprekends.’’

Onderzoek naar overlast op de dijken door motoren én andere weggebruikers TIEL – Waterschap Rivierenland doet mee aan een onderzoek naar geluidsoverlast op de dijken. In kaart wordt gebracht waar de problemen liggen, het gaat daarbij niet alleen om overlast door motorrijders.

VVD Molenlanden wil aansluiten bij actie VHL tegen geluidsoverlast op dijken MOLENLANDEN • De fractie van de VVD in Molenlanden wil dat het gemeentebestuur van Molenlanden aansluiting zoekt bij buurgemeente Vijfheerenlanden in de campagne tegen geluidsoverlast op (rivier)dijken.

Volop actiebereidheid in Oost-Nederland tegen motorlawaai: ‘Het hoeft gewoon niet, die herrie’ Terwijl deze week het lenteweer voor veel vrolijke gezichten zorgt, komen verschillende actiegroepen in Oost-Nederland in actie. Ze eisen dat overheden snel maatregelen nemen tegen het lawaai dat een steeds groter wordende groep motorrijders produceert. In Deventer ligt zelfs al een heel plan klaar. ,,Het is gewoon machogedrag van mannen die dat getril en kabaal lekker vinden.’’

Dijkbewoner Wil strijdt tegen asociale motorrijders: ‘Zijn er bij die plat op buik de bocht door gaan’ Gaat het ditmaal wel lukken? Aan Doornenburger Wil Volleberg zal het niet liggen. Hij is de voorbij jakkerende motoren op de Betuwse dijken spuugzat. Vorige maand zwengelde hij de overlast aan bij de politieke partijen in Lingewaard. Na drie jaar staat het onderwerp dan ook weer op de politieke agenda.

Buurtschap Nederland krijgt bord vanwege overlast van motorrijders: ‘Houd rekening met ons’ Bewoner Jan Bezemer en wethouder Scheringa onthullen het nieuwe verkeersbord in Nederland. ‘Welkom! Maar houd rekening met ons’. Dat is de boodschap op het nieuwe verkeersbord dat de gemeente Steenwijkerland samen met de bewoners van buurtschap Nederland heeft laten maken. De boodschap richt zich met name op motorrijders die in het gebied toeren en is op donderdag 1 april onthuld.

Oerendhard lawaai door proefritten Harley Davidson: buurtbewoners klagen over herrie door de uitlaat GELUIDSOVERLAST DEN BOSCH – ,,Woongenot is een groot goed. En daar blijft heel weinig van over’’, dat zegt Martijn Hillen, penningmeester van de wijkvereniging de Hervensebaan. Volgens hem hebben honderden bewoners last van herrie  door Harley-Davidson-rijders. ,,Ze hebben er iets met de uitlaat gedaan, waardoor je meer herrie hoort.’’

‘Blèrpijpen’ op dijken in West Betuwe bron van ergernis BEESD/GELDERMALSEN – Motorrijders met knallende uitlaten, door Frank Broedelet (VVD) onomwonden ‘blèrpijpen’ genoemd, moeten harder aangepakt worden op de dijken in West Betuwe.

Dorp is hardrijders beu, bewoners Hoog Soeren in actie Ze zijn het helemaal zat. Altijd maar het kabaal van auto’s en motoren, die lak hebben aan de maximumsnelheid in het dorp. Reden voor bewoners van Hoog Soeren om op eerste paasdag gewapend met laserguns actie te houden. Conclusie: ,,Sommigen rijden wel dertig kilometer te hard.’’

Bosweg van 1 april tot 1 oktober dicht voor motoren Het college van gemeente Nieuwkoop heeft besloten om de Bosweg bij Woerdense Verlaat op zaterdagen, zondagen en feestdagen in de periode 1 april tot 1 oktober van 9:00 tot 20:00 uur af te sluiten voor motoren. De overlast voor de aanwonenden en de overige gebruikers van de weg is te groot.

Strijders tegen motoroverlast blij met controles, maar geluidsflitspalen? Die komen er niet APPELTERN/ KEKERDOM – Wim Iding uit Appeltern is het spuugzat: ronkende motoren op de Maasdijk in Appeltern, de dijk waar zijn huis tegenaan is gebouwd. Hij is dan ook blij dat de politie speciale geluidsmeters gaat inzetten in de regio. Te hard brommende bikers lopen kans op honderden euro’s boete. Ook kunnen ze per direct van de weg worden gehaald.

Extra controles op motorlawaai in regio Nijmegen, maar geluidsflitspalen? Die komen er niet NIJMEGEN/KEKERDOM – Ziekmakend, traumatiserend, oorzaak van oorsuizen. Omwonenden van populaire dijk- en heuvelweggetjes rond Nijmegen zijn het lawaai van ronkende motoren spuugzat. De politie gaat nu speciale geluidsmeters inzetten. Te hard brommende bikers lopen daardoor kans op een dikke boete. Ook kunnen ze per direct van de weg worden gehaald.

‘Motoren en cabrio’s scheuren over de dijken in de Hoeksche Waard, we moeten actie ondernemen!’ Overlast van ‘scheurende’ motorrijders en wielrenners op de dijken in de Hoeksche Waard. Het is er aan de orde van de dag, zeker bij mooi weer. ,,Het is gevaarlijk, vervelend en er moet actie ondernomen worden!”

Natuurlijk Nieuwkoop blij met motorverbod in De Meije: “Nu de Amstelkade nog¨ Natuurlijk Nieuwkoop is blij met de pilot die in De Meije gehouden wordt om de overlast van motoren tegen te gaan. De Nieuwkoopse partij zou graag zien dat de gemeente ook voor de Amstelkade tussen Noorden en Woerdense Verlaat een motorverbod instelt.

Samen tegen geluidsoverlast op dijken Een dijk waar genoeg ruimte is en waar iedereen rekening houdt met elkaar. Dat moet de gezamenlijke aanpak van (geluids)overlast op de dijken langs de Lek en de Linge bewerkstelligen. Waterschap Rivierenland, politie Midden-Nederland, motorrijdersvereniging KNMV en gemeente Vijfheerenlanden slaan de handen ineen.

Geen gemotoriseerd verkeer op boulevards tijdens zomerse dagen VLISSINGEN – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het sluitingsregime voor gemotoriseerd verkeer op de boulevards nog niet structureel aan te passen. Vanwege de coronamaatregelen worden de boulevards wel afgesloten op zomerse dagen.

IJsselmonde heeft overlast van scheurende brommers Bewoners in Rotterdam-IJsselmonde hebben last van scheurende scooters, brommers en auto’s die met hoge snelheid door het park heen rijden. De klachten komen voornamelijk uit de wijken Hordijkerveld en Reyeroord. Leefbaar Rotterdam heeft inmiddels vragen gesteld aan het stadsbestuur over de overlast.

De werkelijke beleving van ‘leefbaarheid’ Bewoners die langs de drukke N203 in Krommenie en Assendelft wonen, hebben dagelijks te maken met overlast van een grote stroom verkeer. De provincie Noord–Holland trekt er 11 miljoen euro voor uit om de leefbaarheid te verbeteren. Zo komt er langs de weg meer groen en wordt de N203 voorzien van geluidwerende vangrails. De aanpassingen zijn gebaseerd op een belevingsonderzoek van Sweco. Max Visser, adviseur Stedelijke Ontwikkeling, vertelt ons meer!

Bewoners van luxe appartementen worden gek van verkeer: ‘Journaal kijken met deur open gaat niet’ De maximumsnelheid op de Plettenburgerbaan in Nieuwegein moet 50 in plaats van 70 kilometer per uur worden, vinden de bewoners van appartementencomplex Converso. In hun appartementen op 20 meter van de weg ervaren ze overlast. ,,Als je binnen het Journaal wilt luisteren, moet de deur dicht.”

Boete en rijverbod voor herrie makende motorrijders in Egmond aan den Hoef Twee motorrijders hebben in Egmond aan den Hoef een boete van 400 euro aan hun motorbroek gekregen, omdat hun motoren veel teveel geluid maakten. Een motoragent zag en hoorde ze rijden en zette ze aan de kant. Bij controle bleek dat de decibel-killer van de motoren was verwijderd. Dat betekende meteen dat de motorrijders er niet verder mee mochten rijden.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Motorterreur weer begonnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *