Nieuwjaarswens 2022

Dit is de open brief die wij gestuurd hebben aan alle beslissers (minister, gedeputeerde, burgemeester, wethouder, kamerlid, raadslid of ambtenaar), met het verzoek om maatregelen te nemen die bijdragen aan een leefbaar milieu zonder onnodig lawaai.

Wij wensen u een gezond en gelukkig 2022 en hopen in stilte dat u zich ook komend jaar zult willen inzetten voor de vermindering van geluidsoverlast door motorvoertuigen.

Geluidshinder is eenvoudig gezegd het ervaren van onaanvaardbaar en onaangenaam geluid in de leefomgeving. Auto’s, motorfietsen, boten, waterscooters, vliegtuigen en andere transportsystemen dragen sterk bij aan overmatige geluidsproductie.

Opgedrongen lawaai heeft een grote impact op mens en dier en beïnvloedt hun gedragsmatige en fysiologische gezondheid. Wonen in een lawaaierige buurt leidt bij mensen vaak tot stress, rusteloosheid, slaapstoornissen en gehoorverlies.
Langdurige blootstelling aan overmatig lawaai verergert hypertensie en cardiovasculaire symptomen. 

Alleen al in Nederland sterven, volgens de GGD Amsterdam, per jaar honderden mensen aan geluidsoverlast van motorvoertuigen.

Zonder maatregelen zal herrie binnen twintig jaar het milieuprobleem met de grootste impact op de volksgezondheid zijn.


Het is nu tijd om in actie te komen.

Graag spreek ik de hoop en verwachting uit dat u in uw hoedanigheid van minister, gedeputeerde, burgemeester, wethouder, kamerlid, raadslid of ambtenaar de maatregelen zult weten te nemen die bijdragen aan een leefbaar milieu zonder onnodig lawaai.

Namens miljoenen Nederlanders die dagelijks ernstige hinder ondervinden van geluidsoverlast door motorvoertuigen dank ik u daarvoor op voorhand.

Met vriendelijke groet

Tony Hardenberg,

Voorzitter NEFOM

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Nieuwjaarswens 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *